Memoriál Milana Dořičáka 2021 v Zašové vyhráli Svozil s Randýskem

Nový

Memoriál Milana Dořičáka v Zašové vyhráli Svozil s Randýskem

Zašová/ Valašské Meziříčí

Téměř dvě desítky deblových dvojic nejen z Valašska zavítalo na prestižní deblový tenisový turnaj v Zašové. První zářijovou sobotu se ve finále tradičního turnaje utkali Lapčík a Šustek a v dramatickém utkání, které skončilo napínavým tiebreakem, se museli spokojit se stříbrem. Bronz vybojovali Bacul s Novotným, ti přehráli přerovské soupeře Markovič, Kohút. Favorizovaná dvojice Vičan, Hrbáč ze Zašové letos na nejvyšší mety nedosáhla.

Memoriál si pravidelně připomíná významnou osobnost místního tenisového klubu. „Jsme rádi, že zájem o turnaj stoupá, Milan by z toho měl velkou radost, pro tenis žil a věnoval mu mnoho času. Pro místní klub je nesmazatelnou osobností,“ uvedl Jaromír Vičan, předseda tenisového klubu v Zašové. Do turnaje se zapojily dvojice z Valašského Meziříčí, Vsetína a hráči dvou prestižních amatérských soutěží ATL Vsetín a TC Veselá. Turnaj nabídl řadu překvapivých výsledků a přátelskou atmosféru, v níž si nakonec každý našel rovnocenného soupeře. Celkem 18 dvojic se utkalo ve čtyřech skupinách, hrálo se na jeden vítězný set.

Zázemí pro Zašovský tenis těží z kvalitního areálu a kvalitně připravených kurtů. „Naši správci odvádějí skvělou práci, na kvalitu kurtů můžeme být pyšní, vyrovná se mnohem větším klubům,“ uvedl za organizátory Jaromír Vičan. Memoriál se uskuteční také v příštím roce v již zavedeném termínu, tedy první zářijovou sobotu.

Foto: Aleš Linduška

Popiska: Nejlepší páry letošního Memoriálu Milana Dořičáka: (zleva) Lapčík, Šustek; Randýsek, Svozil; Bacul, Novotný.